Hjemme hos Athanasia 👋🏼

Athanasia (Atta) er illustratør og planteentusiast og startet å jobbe på Planterommet i august 2020. Hun bor i en leilighet med sør-østvendte vinduer, noe plantene trives godt med. 

Favoritter: Hoya og kaktuser

Plantefilosofi: Ikke tenk så mye på det! Prøv deg frem, og det går som regel bra. 

Planteutfordringer: Tørr luft grunnet fyring i peisen på vinteren, hærmygg og for få Hoya´er. Neida. 


Hvilken plante var det som fikk i gang planteinteressen hos deg?

En stor og fin Calathea warscewiczii! Jeg kjøpte den for sikkert 5-6 år siden da jeg bodde i en liten kjellerhybel og hadde null plantekunnskap. Den overlevde ikke så mye mer enn et år tror jeg, mest sannsynlig på grunn av for lite lys når jeg tenker tilbake på det. Jeg er fortsatt utrolig glad i Calatheaer men har faktisk ikke skaffet meg en ny warscewiczii enda. 

Hva har vært den største utfordringen din når det kommer til plantene?

Hærmygg! Blir aldri 100% kvitt de for alltid føler jeg, men det har hjulpet veldig å vanne alle plantene fra bunn. Det kan gå måneder uten at jeg ser en eneste en, men så fort jeg vanner litt fra toppen igjen kommer de fort tilbake og bosetter seg i den fuktige toppjorden. Tørr luft på vinteren har også vært en utfordring, men i år kjøpte jeg en god luftfukter så det skal nok gå fint fremover. Plass må også nevnes, jeg vil jo at alle plantene skal få godt med lys og da er det ikke plass til så veldig mange flere hjemme nå.

Hvor mange planter tror du at du har?

Jeg talte ganske nylig, og da var det litt over 60. Vinduskarmene er veldig fulle nå, (akkurat sånn jeg liker det hehe) så hvis jeg skal ha inn en ny plante må nok en av de andre adopteres

 

Favorittplantene dine er Hoya og kaktuser, hva er grunnen til det?

Jeg er veldig glad i å reise og skjønte ganske kjapt at hvis jeg skal kombinere det med planteinteressen min så er jeg nødt til å velge riktige planter. Kaktuser kan man helt fint reise fra i lengre perioder uten at de tar skade av det, og de fleste Hoya tåler veldig godt å tørke opp mellom vanningen i ny og ne, så lenge de ikke blir knusktørr hver

 

Har du en favorittplante?

For øyeblikket må det nok være min Hoya polyneura ˋbrogetˋ som jeg kjøpte fra en Facebook-selger i fjor. Den har vokst utrolig mye og får bare mer og mer sølv på bladene! 


Hvilken plante burde alle ha hjemme?

En gullranke som får vokse seg stor og vill! Det må jo være den enkleste og mest takknemlige planten som finnes, vokser fort i selv dårlig lys og utrolig lett å ta stiklinger